Creta - De ce nu trebuie sa ratati aceasta insula din batrana Europa...

Pot sa spun ca ma numar printre norocosii care au avut sansa sa calatoreasca mult, sa viziteze locuri nespus de frumoase, sa aibe parte de experiente incredibile, sa cunoasca oameni, culturi, civizilizatii si traditii printre cele mai variate.
Unele dintre cele mai frumoase amintiri pe care le port in suflet, sunt legate de cea mai sudica insula a Europei: Creta, insula care are „totul”!
Creta este renumita pentru frumusetea naturala si relieful diversificat. Lanturi de munti spectaculoase, presarate cu pesteri, sunt „spintecate” de chei adanci care se varsa in mare.
Insula Creta se lauda cu singura padure de palmieri de pe plaja, situata in partea de est, iar in coasta sudica cu unele dintre cele mai incredibile plaje si golfulete izolate.
Cretanii sunt renumiti pentru ospitalitatea lor, din care au facut o traditie. Ei sunt mandri sa-si mentina cultura si obiceiurile, in special, puternica traditie in muzica. Pe tot intinsul insulei, veti intalni sate de munte si asezari agricole care nu au fost afectate catusi de putin de turism. Aici veti intalni atat tineri care isi conduc mandri masinile, dar cu siguranta veti trece si pe langa pastori care isi mana turmele si veti intalni barbati imbracati in rochii traditionale. Creta este pur si simplu un amestec intre prezent si trecut, intre traditie si modernizare.
Deoarece Creta este cea mai mare dintre insulele grecesti, poate satisface toate gusturile, pana la cele mai rafinate si pretentioase. Astfel, in functie de ceea ce cauta fiecare turist in parte, Creta ofera numeroase resorturi de lux, dar si golfulete linistite, plaje ascunse, si satucuri de munte absolut fermecatoare.
In ceea ce priveste clima, perioada cea mai buna de a vizita Creta se desfasoara intre Aprilie si pana la mijlocul lui Octombrie, cand vremea este frumoasa, calda, imbietoare.
Pentru mine Creta ramane una dintre cele mai frumoase amintiri de calatorie. Este un loc care te ajuta sa te rupi de toate problemele si care te transporta intr-o alta lume, o lume plina de frumuseti, de istorie, de obiceiuri, de mituri…Nu degeaba se spune ca insula Creta este paradisul istoricilor si arheologilor.

No comments:

Post a Comment