Creta - sporturi si activitati favorite

Dupa ce ne-am plimbat printre ruinele din Knossos si Hania, dupa ce am vizitat bisericile si manastirile din Akrotiri, Preveli si Arkadi, a venit momentul sa ne relaxam, dar nu oricum, ci profitand de frumusetile insulei Creta, de peisajele splendide, de apele de un albastru fara cusur.
Daca esti un fan al drumetiilor, Creta iti pune la dispozitie cadrul natural perfect pentru o zi de neuitat. Excursiile sunt o modalitate buna de a descoperi Creta, de fapt, sunt cea mai buna metoda de a cunoaste cu adevarat aceasta insula. Creta nu inseamna doar resorturi, baruri sau locuri dragute cu plaje insorite. Creta este o insula muntoasa, iar istoria si personalitatile locuitorilor sai, au fost puternic afectate de acesti munti.
In vest intalnim muntii Lefka Ori, (muntii Albi): 2453 m, in centru muntii Idi Psiloritis: 2456 m, iar in est muntii Dikti: 2148 m. muntii cretani formeaza un lant continuu de la un capat la celalalt, si dau impresia ca insula Creta este mult mai mare decat este in realitate.
O alta modalitate de a te relaxa si de a te bucura de vacanta ta in Creta, este sa practici snorkeling-ul. Creta este locul ideal pentru aceasta activitate. De ce? Pentru ca:
Vizibilitatea in apele Cretei este excelenta. Vara, media vizibilitatii este de 30 de m, sau mai mult.
Temperatura apei vara variaza intre 23 si 27 grade.
Exista o mare varietate de pesti si plante marine.
Nu sunt curenti.
Fundul marii in majoritatea plajelor din Creta este stancos, ceea ce inseamna o mai mare varietate de viata marina.
Daca nu ati mai practicat acest sport si nu stiti ce plaje sunt mai potrivite pentru snorkeling, v-as sfatui sa va uitati dupa plaje stancoase. Viata marina pe plajele nisipoase este redusa semnificativ. Un alt sfat ar fi sa va indepartati de aglomeratie. De obicei, oamenii se strang pe plaje nisipoase, iar acestea nu sunt ideale pentru snorkeling. In plus, zgomotele facute de oameni pot alunga pestii.
De asemenea, tineti cont ca plajele din sudul coastei sunt de preferat in locul celor din nord.
Daca va hotarati sa va aventurati in apele Cretei pentru o experienta unica, aveti grija sa va aduceti propriile masti si labe de inot, pentru ca nu veti gasi asemenea echipament de inchiriat pe plaje.
Pentru o zi de distractie la maxim, va recomand cu toata inima Star Beach Water Park din Hernissos. Aici veti gasi regatul distractiei si voiei bune. Numeroasele tuburi de apa, baruri, terase, sporturi de apa, va stau la dispozitie si va asteapta pentru a va oferi momente memorabile. Daca sunteti in cautare de adrenalina, aici, la Star Beach Water Park puteti practica bunjee jumping. De asemenea, vara se organizeaza aici cele mai mari petreceri si evenimente din Hernissos.
Star Beach Water Park este locul ideal pentru adevarata distractie alaturi de familie sau de prieteni.

No comments:

Post a Comment